EL RACISME ELS HI NEGA DRETS!

Com cada segon dimecres de mes, i coincidint amb el 12 d’octubre, Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta va organitzar un acte a la plaça de la Font Nova de Sants per a denunciar el racisme i la xenofòbia envers la població migrada. Vam comptar amb el testimoni de la Latifa Bouzkri, veïna marroquina del barri i actualment monitora de nens a l’escola La Troca que ens va relatar episodis de racisme viscuts per ella i amics seus: menyspreu pel fet de portar hijab, dificultats per a llogar un pis per la seva procedència, acusació al seu fill com a terrorista a l’escola pel fet de ser àrab i musulmà, etc.

En la lectura de la nostra octaveta vam condemnar els rumors racistes que ens allunyen de les nostres veïnes i veïns immigrants. Aquest rumors, impulsats per la ignorància i el discurs d’alguns mitjans de comunicació i formacions polítiques arrelats a la nostra societat ,generen desconfiança i rebuig vers aquestes persones i vulneren els seus drets humans. Vàrem desmentir, com a exemple de rumor, el que diu que les persones immigrants ens treuen la feina i no paguen impostos. Una mostra d’aquesta falsedat és la precària situació en la qual es troben molts treballadors i treballadores immigrants sense papers que recullen la fruita que mengem, s’encarreguen de la cura d’infants i persones grans i paguen impostos per tot el que consumeixen, però no tenen accés a drets bàsics. Per aquestes raons, un cop més, vam demanar signatures per a donar suport a la ILP ( Iniciativa Legislativa Popular) per a la regularització de 500.000 persones que viuen sense drets, des de fa temps, entre nosaltres. Per justícia social, perquè així podran accedir a feines legals, amb sous menys baixos, accés a l’habitatge, a la sanitat… i aportaran encara més al sosteniment econòmic de la comunitat. 

Conscients que les migracions són una constant al llarg de la història de la humanitat per múltiples motius ( entre ells guerres, fam, canvi climàtic…) vam cridar ben alt que tothom té dret a emigrar i a cerca una millor vida, com ho van fer els nostres avantpassats i nosaltres mateixes ho hem fet o farem en algun moment de les nostres vides. Per tot això, vam cridar també: deixem enrere els rumors! Signem la ILP per a la regularització i la defensa de drets! Cap persona és il·legal! 

Vam comptar també amb la presència de BTV que va informar de la nostra acció. Ho podeu veure a la portada i al minut 7:50 de les notícies d’aquell vespre: https://beteve.cat/btv-noticies-vespre/btv-noticies-vespre-2462/?utm_medium=social&utm_source=whatsapp&utm_campaign=beteveI també al final d’aquest article: https://beteve.cat/societat/centenars-persones-manifestacio-anticolonialista-12-octubre-barcelona/

En aquest enllaç podeu veure un vídeo/resum: https://www.youtube.com/watch?v=jAMLVwTu7ew

Us animem a seguir la nostra activitat a través del canal de Telegram: STOP Mare Mortum SHB: https://t.me/STOPMMSHB