Exposició de cartells i col·loqui amb Blanca Garcés a La Lleialtat Santsenca.

Dissabte, 28 de gener, va ser el darrer dia de l’exposició de cartells de Stop Mare Mortum de Sants Hostafrancs i la Bordeta, a La Lleialtat Santsenca. El dijous 27 es va celebrar una xerrada amb Blanca Garcés.

Amb aquesta exposició hem volgut posar de nou sobre la taula la tasca de solidaritat amb les persones migrants i refugiades, així com de denuncia de les agressions als Drets Humans que durant els darrers sis anys hem portat a terme als nostres barris. La idea de l’exposició no ha estat tant per commemorar què hem fet, si no per evidenciar el que queda per fer.

Han estat uns anys de compartir aquest treball amb associacions, escoles, entitats i persones del barri organitzant actes, trobades amb escoles, participació de corals, músics, artistes…, als actes dels segons dimecres a la plaça de Sants. 

Aquest treball ha forjat uns lligams que, malgrat els casi dos anys de restriccions per la pandèmia, estan vius. Ha quedat palès amb la participació de les escoles Arts, Joan Pelegrí, Proa, Sant Medir i La Troca a l’exposició, que gairebé ha desbordat les nostres expectatives. Donem les gràcies al professorat que ho ha fet possible.

Alumnes de l’Escola Joan Pelegrí

Aquesta experiència ens anima a plantejar de nou, pel proper curs, un treball conjunt amb la Xarxa Educativa que ens dugi a repetir les exposicions Educar per Acollir celebrades el mesos de maig dels anys 2017 i 2019. En aquestes exposicions, que van ser molt interessants, era l’alumnat qui exposava els treballs desenvolupats al llarg del curs.

Durant quinze dies han visitat l’exposició d’enguany 16 grups formats per l’alumnat de les escoles citades. Les visites d’enguany han estat de dos tipus. Un ha estat guiar aquest alumnat, principalment de secundària, a través dels temes de l’exposició: violacions de drets humans, frontera sud, Europa fortalesa, vulnerabilitat de les dones migrants i de menors amb acompanyament o no…L’altre ha estat escoltar les experiències de les alumnes de La Troca, que en saben més que nosaltres de violacions de drets fonamentals i amb qui també, una altra tasca a fer, voldríem seguir tenint contacte. 

Alumnes de l’escola d’adults La Troca

Gairebé tancant la quinzena vam celebrar un col·loqui amb Blanca Garcés sobre migrants sense drets a Espanya i a Europa, amb l’assistència de quaranta persones.

Per començar es va projectar un vídeo amb un breu resum dels nostres sis anys d’activitat:https://youtu.be/WTTqurbJv6s

Després Blanca Garcés va exposar de forma neta i clara la política dels estats europeus, inclòs l’espanyol, la manca d’acollida de les persones refugiades i migrants, i les polítiques criminals d’externalització de fronteres. A continuació hi va haver un col·loqui amb molta participació.

1a part. Col·loqui amb Blanca Garcés. Migrants sense drets a Espanya i Europa.

2a part. Col·loqui amb Blanca Garcés. Migrants sense drets a Espanya i Europa.

Tota aquesta tasca no hauria estat possible sense l’acollida de La Lleialtat, la difusió que n’ha fet i els mitjans tècnics que ens ha facilitat.

Comencem l’any amb les piles carregades. Us animem a seguir la nostra activitat a través del canal de Telegram: STOP Mare Mortum SHB: https://t.me/STOPMMSHB

Més notícies