Prova

La sensibilització, la incidència política i la mobilització de la població

Qui som?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam facilisis nulla non diam congue egestas. Nulla vitae tortor luctus, ultrices arcu malesuada, tincidunt orci. Duis ornare mauris orci, sed varius neque sollicitudin eget. Etiam id arcu ipsum. Morbi vitae massa quis felis lacinia fringilla vitae non enim. Nunc eget rutrum nibh. Pellentesque aliquet auctor nunc, vel laoreet mauris. Nunc vehicula rutrum augue sit amet condimentum. Nunc consequat odio sit amet velit mollis, id aliquam purus accumsan. Vestibulum vitae dolor et nisi congue dignissim in ut mauris. Duis mi leo, tempor eu lorem nec, vestibulum ultrices nunc. Sed eget velit sed massa tempor aliquet. Morbi tincidunt eu nisl sed efficitur. Nulla ultrices sem purus, in hendrerit dolor volutpat a.

Nova casella text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam facilisis nulla non diam congue egestas. Nulla vitae tortor luctus, ultrices arcu malesuada, tincidunt orci. Duis ornare mauris orci, sed varius neque sollicitudin eget. Etiam id arcu ipsum. Morbi vitae massa quis felis lacinia fringilla vitae non enim. Nunc eget rutrum nibh. Pellentesque aliquet auctor nunc, vel laoreet mauris. Nunc vehicula rutrum augue sit amet condimentum. Nunc consequat odio sit amet velit mollis, id aliquam purus accumsan. Vestibulum vitae dolor et nisi congue dignissim in ut mauris. Duis mi leo, tempor eu lorem nec, vestibulum ultrices nunc. Sed eget velit sed massa tempor aliquet. Morbi tincidunt eu nisl sed efficitur. Nulla ultrices sem purus, in hendrerit dolor volutpat a.

Principis

• Defensa i promoció dels Drets Humans i la no violència.

• Denúncia de les morts constants a la Mediterrània, que considerem una nova forma de genocidi.

• Crida a la responsabilitat dels estats, les organitzacions i la ciutadania per que actuin sota la consciència de com totes les seves decisions impacten en altres regions del món.

• Promoció d’una cooperació crítica, ètica i transformadora, respectant la idiosincràsia de les societats on es desenvolupen aquestes accions.

• Replantejament del paper dels estats i de la Unió Europea en els conflictes armats propers a la Mediterrània. Volem que aquest sigui d’intervenció mesurada, amb l’objectiu d’aturar crisis humanitàries, conflictes i generar les condicions de vida plena en tots els països.

• Denúncia del mercat d’armes i dels interessos geoestratègics que el promouen a més d’un compromís actiu per aconseguir la seva erradicació.

• Denúncia dels lobbies i grups econòmics que pressionen els estats i les institucions de la Unió Europea per obtenir-ne beneficis privats.

• Participació en els afers públics, un dret i un deure que cal exercir.

• Apel·lar a la ciutadania a posicionar-se i mobilitzar-se per aquelles qüestions que generen injustícies i vulneren els drets humans, tant a Catalunya com a la resta del món.

• Promoure entre la població una actitud crítica davant tot allò que succeix al nostre voltant.

Manifest fundacional

Han passat mesos d’ençà que el darrer 19 d’abril s’enfonsés un vaixell camí de les costes europees, tragèdia que va deixar pel camí centenars de persones ofegades, entre les quals, molts nens i nenes. Aquest fet va despertar la indignació i rebuig de part de la ciutadania, que sabent de la gravetat de la situació, va impulsar la Plataforma Stop Mare Mortum (SMM) com a eina de denúncia, incidència política i sensibilització.

Mesos després ens trobem que la xifra de morts a la Mediterrània ha anat augmentant dia rere dia, convertint les seves aigües en una autèntica fossa comuna on han perdut la vida més de 30.000 persones des de l’any 2000, i sempre, com a resultat d’unes polítiques migratòries i de control de fronteres que podem catalogar de genocides, ja sigui per acció, com en les morts del Tarajal, o per omissió de les responsabilitats de salvament. Davant d’aquesta crisi humanitària ─la més important a Europa des del final de la II Guerra Mundial─, les institucions europees i els estats membres no tan sols no han sabut respondre amb celeritat, sinó que ho han fet en una línia oposada a allò que exigim des de la gran majoria d’entitats socials, organitzacions no governamentals i moviments socials.

Des de Stop Mare Mortum lluitem pels drets d’aquelles persones que han de deixar els seus països d’origen, sense fer distinció entre persona migrant i persona refugiada: totes elles es veuen obligades a abandonar el seu país, sigui per salvar la vida que una guerra o una persecució ha posat en perill, sigui per fugir d’una situació econòmica insostenible que també posa en perill la seva subsistència.

Alhora, la Plataforma Stop Mare Mortum rebutja frontalment les actuals polítiques europees i estatals d’externalització i control de fronteres, de retenció i expulsió de persones, d’intervenció militar exterior, així com tantes altres que responen més a discursos de l’extrema dreta i a interessos electoralistes que no pas als valors universals de solidaritat, igualtat de tracte i respecte pels drets humans, que la UE suposadament defensa. És per aquest motiu, i perquè ens oposem que se segueixi legitimant aquest genocidi migratori, que la Plataforma Stop Mare Mortum exigeix a la UE i als estats membres que:

· Es clausuri FRONTEX i els recursos que ara s’hi inverteixen es destinin a la creació d’una agència europea el mandat de la qual sigui l’ajuda humanitària i el rescat, tant a la mar Mediterrània com en totes les fronteres exteriors de la UE. Les institucions europees no poden seguir obviant la seva responsabilitat de salvament.

· S’elabori i s’apliqui un sistema Europeu Comú d’Asil que estableixi uns drets i procediments unificats per a tots els països d’acollida.

· Es treballi cap a una ampliació del concepte de persona refugiada que inclogui també totes aquelles persones que es troben en una situació de greu vulnerabilitat per motius econòmics i socials, fent-los extensius els drets i garantint-los un procediment d’acollida digne que permeti la seva inclusió social i laboral.

· Es facilitin vies legals d’accés a la UE per a aquelles persones que es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat i la vida de les quals corre perill. Les màfies que s’aprofiten d’aquestes persones només són una conseqüència de la política de l’Europa Fortalesa.

· Acabin amb la hipocresia de les polítiques d’externalització de fronteres de la UE, que tenen com a objectiu traslladar el drama migratori a tercers països a canvi d’acords econòmics i comercials, arribant a l’extrem de subvencionar centres de detenció en tercers països amb fons destinats a la cooperació , així com altres pràctiques repressives.

· Canviïn les actuals polítiques europees d’intervenció militar a tercers països per unes polítiques de resolució de conflictes basades en el diàleg entre les parts implicades, evitant així la massacre de milers de persones innocents.

· Acabin amb el comerç irresponsable d’armes del qual es beneficien molts estats europeus, com l’espanyol, i que només contribueixen a alimentar conflictes armats on la violació de drets humans és una pràctica constant.

· Garanteixin que ni l’acció exterior ni els fons de cooperació europeus a tercers països s’instrumentalitzaran a favor dels propis governs europeus o de governants sense escrúpols. És imprescindible assegurar que aquests fons donaran resposta a les necessitats reals dels països d’origen, evitant així èxodes obligats de poblacions per causes econòmiques.

La participació en els afers públics és un dret i un deure que cal exercir. Apel·lem la ciutadania a posicionar-se i a mobilitzar-se per assolir aquests objectius i per totes aquelles qüestions que generen injustícies i vulneren els drets humans, tant a Catalunya com més enllà.

Per una Europa d’acollida i respectuosa amb els drets humans.
NO MÉS MORTS al mar Mediterrani.

Adhesions

Des de la seva creació, Stop Mare Mortum ha recollit 180 entitats d’entitats i col·lectius i 1.100 adhesions indivisuals. Si vols adherir-te, fes-ho a través del formulari d’entitats o adhesions.

180
entitats
1100
individuals

Llistat d'entitats adherides

GER ENTITAT
UM9, Unitat Municipal 9
Noves Vies
Per Fritsche Diseño con Valor Social
Associació Atzavara-arrels
Dones del Món de Barcelona
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Sí, amb Nosaltres
Comunidad del Mensaje de Silo de Viilapicina
Servei Civil Internacional Catalunya
ASSEMBLEA 15M SARRIA-ST.GERVASI
Comissió Catalana D’Ajuda al Refugiat
ANIM
DUNA petits grans de sorra
Casal Argenti de Barcelona
GIEMIC (Grupo Interdicisplinar de Estudios sobre Migraciones, Interculturalidad y Ciudadanía)
FUTURA-Convergència de les Cultures
L’Espai Roig del Bages
EUiA Bages
WORLD NATURE
Fundació Migra Studium
ATENEU VILANOVÍ
ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS DEL GARRAF
Arran Sabadell Creu Alta – Nord
CIEMEN
UNIÓ SINDICAL OBRERA DE CATALUNYA(USOC)
USTEC·STEs
Institut de Drets Humans de Catalunya
PAHC Bages
Intersindical-CSC
Xarxa 9 Barris Acull
Fundació Guné
Alternativa Jove – Joves d’EUiA
Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal
Rubí Solidari
Fundació Mescladís
Fundació Solidària Flama
Centre Euro Arab de Catalunya
Espai Àfrica-Catalunya
Consell de la Joventut de Barcelona
Tona Decideix!
Centre Social de Sants
Càritas Diocesana de Barcelona
Partit Humanista
ALTERNATIVA CIUDADANA PROGRESISTA
Cultura Tretze
Associació Llibres Lliures Catalunya
Cercle Podem Manresa
Caritas Arxiprestal Manresa
Gràcia amb el Sàhara
Federació Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí ACAPS
Associació de mediadors “Vinr amb mi”
Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Associació Inshuti – Manresa
Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres
Coordinadora: un altre món és possible
ENLACEBCN – Asociación de Estudiantes Colombianos en Cataluña
AEiG Sant Narcís (Girona)
Mans Unides.Lleida
Moviment Laic i Progressista (MLP)
ASSOCIACIÓ DE DONES SOLIDÀRIES DÓNA PAS
VOLEM VILAMAJOR
AFRICAT, Associació Africana i Catalana de Cooperació
AASTP-Sahara Ponent
COMITÈ CATALÀ DE L’ACNUR
ATTA, ALIMENTA TAMBIEN TU ALMA
FUNDACIÓ SERVEI SOLIDARI
Plataforma per la Pau Lloret
MAREA BLANCA DE LLEIDA I PIRINEUS
La clau que obre tots els panys
Fundació Escola Cristiana de Catalunya
PAHV-GRAMENET
Comissió Antifeixista 27 de Gener
Germanetes de l´Assumpció
Pah Sant Sadurní d’ Anoia
PAH de Barcelona
Podem Barcelona
Observatori DESC
Nexes Interculturals de Joves per Europa
Associació Catalana per la Pau
COORDINADORA D’ONG DE LES COMARQUES GIRONINES I L’ALT MARESME
Òmnium Cultural
UGT de Catalunya
GLOBAL SOLUTIONS
La Víbria Intercultural
Consell d’Associacions de Barcelona
Avalot – joves de la UGT de Catalunya
Federació d’Ateneus de Catalunya
Associació Voluntaris 2000
NOVACT – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta
Associació per a Joves Teb
Associació ciutadana Ravalnet
Xamfrà, centre de música i escena per la inclusió social
Federació Catalana de Donants de Sang
Centre d’Informació de Treballadors Estrangers (CITE)
Llançadora Associació d’Artistes
Asociacion Centro Asturiano de Barcelona
DEMA (Associació Departament d’Estudis dels Medis Actuals)
Anem per Feina
Coordinadora d’Entitats del Poble Sec
Ajuntament d’Esparreguera
ASSOCIACIÓ LLIURE D’ADVOCATS I ADVOCADES DE CATALUNYA (ALL@C)
Alternativa Martinenca – CUP
Associació l’Oliva de Treball per la Pau, els Drets Humans, la Democràcia i el Desenvolupament Humà Sostenible
Assemblea de Cooperació per la Pau
Assemblea de Joves de Parets
Ganemos Palau
Constituents per la Ruptura Mollet
Diverscat en acció
En Lluita
SOS Racisme Catalunya
Associació Cultural elParlante
Candidatura unitat popular – CUP Guixols
Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta
Assemblea Popular de Mollet
Podem Migracions Catalunya
Grup de teatre Jaume CALVERAS
lliure
DONES DEL MÓN
Germanetes de l´Assumpció de Catalunya
RefugeESuoc
Comunitat de Germanetes de l´Assumpció de S. Andreu (Barna)
Associació Vine amb mi per al migrant i el refugiat
CAPGIREM VIC
Dona Pas
AFCAR
SOM Gramenet
Ateneu de Viladecans
Bonobos (Grup de Música)
Sí, amb Nosaltres!
JERC – Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya
RUBÍ SOLIDARI
Lliga dels Drets dels Pobles
Assemblea Sarrià-St. Gervasi 15M
Itacat – Agència de Comunicació Intercultural
ALEGRIA SIN FRONTERAS
Ca la Sisqueta
Intersindical Alternativa de Catalunya – IAC
Associació per la Inserció Social i Laboral
Ger, entitat cultural i esportiva
Unitat Municipal 9 (Um9 – CUP)
Assemblea pels Drets Socials del Garraf (ADS Garraf)
Associació l’Oliva de Treball per la Pau
Unipau (Universitat de la pau  de Sant Cugat )
AJUNTAMENT DE RIUDOMS
Sindicat d’Estudiants
Xarxa d’Intercanvi de Sants
Hortet de La Farga de Sants, espai veïnal
Escoltes Catalans
Servei Civil Internacional de Catalunya
Sants-Montjuic En Comú
BROU D’ARTS ESCÈNIQUES
Grup Eirene
H.I.J.O.S.Barcelona
Xarxabombers
ICV Esparreguera
Iniciativa Catalunya Verds
Tarragona En Comú
Assemblea Indignats Ribera del Sió
RAI – Recursos d’animació INtercultural
Fotomovimiento.org
VOLS-Voluntariat Solidari-
Fundació Marianao
AEGEE Barcelona
Plataforma per l’Expressió i Promoció d’Alternatives (la PEPA)
DEMÀ
quepo.org
Casal de Joves Queix
Sants-Montjuïc per la Independència
Candidatura Unitat Popular de Centelles
Ajuntament de Tiana
Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell
Associació Blanes Solidari
INICIATIVA VERDS VILADECANS
A.E.i G. Roc d’Oró
Una finestra al món
Podem Catalunya
Podem Tarragona
ICV Tarragona
EUiA Tarragona
SI
Justícia i Pau de La selva del Camp
CONFAVC
ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA
UGT CATALUNYA
CORDADA. AEE
SUPORT TIBET
Assemblea 15M Sarrià – St. Gervasi
Centre Obert Heura Gràcia
Asemblea de Familiars per la Llibertat de les Condemnades pels fets del Parlament del 15 juny de 2011
TERRA FRANCA
ssociació Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius- Ecologistes de Catalunya
Ateneu Arbocenc
Rubi Acull
CUP Rubí
Socialisme per Catalunya
AVV de CIUTAT MERIDIANA
Associació Solidaria Cafè Rebeldía-Infoespai
Espai País Valencià
AMICAL DE MAUTHAUSEN I ALTRES CAMPS
FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS
SUDS -Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació
Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya
SOS Refugiats MiR
Comunitats Vedruna de Catalunya
Podem Sarrià – Sant Gervasi BCN
Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam
La Clau Baix Montseny
Sant Celoni Acull
Acció Escolta de Catalunya
Museu d’Histporia de la Immigració de CAtalunya
Salesians Cooperadors Província de Barcelona
Monitors sense Fronteres
Canviem L’Hospitalet
GAS- Gramenet Acció Solidària
Procés Constituent Barberà del Vallès
Fundació Privada Viarany
Cordada, associació excursionista i ecologista
Matriu
Casal Pakistanès a Catalunya
LaFundició SCCL
Fundació Pare Manel
Agrupament Escolta Jaume I
Girona Acull
Medicus Mundi Mediterrània
L’HOSPITALET AMB EL SÀHARA
AMIC Amics de la Institució Claretiana
ADAB (Associació de Dones Artesanes de Blanes)
Malgrat Acull
Associació de Dones Periodistes de Catalunya
Navegant pel Món. Esport, solidaritat i sostenibilitat.
Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf (APMA)
Centre Delàs d’Estudis per la Pau
Centre Delàs
Associació de Voluntaris d’Ajuda als Refugiats
SOLdePaz.Pachakuti
Metges del Món
ABAB – Associació de Dones Artesanes de Blanes
Salesians Sant Vicenç dels Horts
Revolta Global – Esquerra Anticapitalista
Comissió JPIC Germanetes Catalunya
Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia
Comissió JPIC Germanetes Assumpció Catalunya
Ca la dona
UNIÓ D’ENTITATS DE LA MARINA
Assemblea Groga
Associació Casal Font d’en Fargues
BioRitme Festival
Amics de l’Ateneu Santboià
Justícia i Pau
Procés Constituent
PALAU ACULL (Sta.Maria de Palautordera)
Cordada AEE
Arts Can Batlló