Regularització Ja!!!!

El passat 11 de maig, com tots els segons dimecres de mes, Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i La Bordeta (Stop MM-SHB) va portar a terme un acte de sensibilització sobre les 500.000 persones que estan sense regularitzar a l’estat espanyol, persones sense accés als drets bàsics laborals, de sanitat, educació, habitatge…

L’acte es va centrar en la recollida de firmes per la Iniciativa Legislativa popular (ILP) que vol recollir 500.000 firmes per la regularització d’aquestes persones. Aquesta ILP impulsada per l’autoorganització antiracista de persones migrants, es vol presentar el mes de setembre al Congreso per a la seva tramitació i aprovació. La  recollida va ser fructífera. En molts moments, 3 persones recollint signatures no donaven a l’abast.

L’activitat de recollida de firmes al carrer ja havia començat uns dies abans i encara continuarà.

El dia 23 d’abril, aprofitant la festa del llibre i abans que el mal temps en fes fora de la plaça, ja es van recollir més de 3 plecs de firmes.

El divendres 29 vam participar com a convidades al sopar de fi del Ramadà, l’Iftar, on també es van recollir signatures.

El passat cap de setmana, els dies 7 i 8 de maig, el grup de Stop MM-SHB, recolzat pels Castellers de Sants que celebraven el seu aniversari, va fer una altra marató de firmes entre les colles castelleres i el públic que omplia de gom a gom les places d’Osca el dissabte, i Bonet i Muixí el diumenge. Volem destacar l’aportació d’aquesta associació que, a més de posar taules a les seves festes, ha fet imprimir un roll-up amb l’explicació del perquè d’aquesta recollida. El dia 26 la colla havia fet un acte de presentació de la campanya a la seva seu on hi van participar un membre de la colla i dues companyes de Sttop MM-SHB, i van decidir que la seu de la colla, Cal Borinot, seria un punt de recollida de signatures.

La pròxima cita important al carrer serà el 28 de maig en el FirEntitats, quan la carretera de Sants serà plena de parades de les nombroses entitats del barri.

Amb l’ajuda d’associacions i organitzacions del barri de Sants, seguirem recollint firmes per la REGULARITZACIÓ JA!!.

Us animem a seguir la nostra activitat a través del canal de Telegram: STOP Mare Mortum SHB: https://t.me/STOPMMSHB

Més notícies