STOP MARE MORTUM – BADALONA ACULL ACTIVITATS 2023 CAMPANYA “PADRÓ X TOTES” I ELECCIONS 2023

Les companyes d’Stop Mare Mortum-Badalona Acull i de la Coordinadora Obrim Fronteres han desenvolupat diferents activitats i mobilitzacions dins el marc de la campanya “Padró x totes” i també en vistes a les properes eleccions municipals:

  • Formació en el nou Reglament d’Estrangeria al Centre Cívic de la Salut, per Albert Parés de Noves Vies.
  • Mitjans de comunicació: Ferran Moreno, de TV3, entrevista a persones de les naus ocupades que encara no han pogut regularitzar la seva situació i a famílies rellogades per les seves dificultats d’empadronament. A Badalona TV, amb la COF, entrevista sobre la presentació de la campanya i l’informe de la FICAT. 

L’ Ahmed de Tunísia en explica la seva aventura: des de dormir al carrer al     cotxe d’un amic, fins a aconseguir el 2023, després de tres anys,  el NIE, el permís de residencia i de treball. Les imatges i comentaris parlen per si sols.

  • Entrevista amb el periòdic l’Independent de BDN sobre la situació específica del padró a BDN
  • Concentració i roda de premsa davant del Viver (Ajuntament de Badalona, 26 d’abril) per presentar la proposta de protocol d’empadronament pels municipis de l’àrea metropolitana de BCN. 
  • En el marc de les festes de maig de BDN, participació en la “Festa del Badiu” i la Fira de l’Artesania i la Diversitat, de l’Ateneu de Sant Roc, amb taules de difusió i la participació d’activitats de mares, pares i infants.
Fira de la diversitat de Sant Roc
Festes del Badiu
  • Com a Badalona Acull es va convocar a representants dels grups municipals que es presenten a les eleccions a una taula de debat sobre la situació i gestió de l’Ajuntament. No es tractava d’una presentació a l’ús dels programes electorals sinó que, com a convidats a una de les reunions periòdiques de BDN Acull, les representants participessin en el balanç que feien les entitats badalonines sobre la relació amb els departaments i els SBAS municipals, i sobre els problemes detectats.
Debat amb grups municipals
  • Com a StopMaremortum Badalona es va participar en una altra taula de debat, convocada per la Fundació Roca i Pi de BDN, amb els grups municipals. S’hi va presentar la situació del padró a la ciutat i la manca d’un pla d’acollida. En el debat es va expressar l’opinió general existent sobre un mal funcionament de la gestió municipal. El director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya va fer una introducció remarcant les característiques de les bones pràctiques en la gestió dels municipis.
Taula debat Fundació Roca i Pi
  • Amb “Els Verds” de BDN es va fer la presentació dels llibres “ El legado” i “Bla-bla-bla, el mite del capitalisme ecològic”, llibres de lectura molt recomanable. Es va incidir en la problemàtica i característiques de les refugiades climàtiques. 
Cartell presentació llibres Miguel Pajares
  • Acompanyaments i seguiment de la tramitació del padró (cita prèvia, sol·licituds, silenci administratiu, casuístiques) amb  AV Juan Valera, de La Salut, i “El Viver” de l’Ajuntament de BDN. Formen part del treball quotidià d’STOPMM.