10D: Dia Mundial dels Drets Humans #QuèPenseuFer?

En el marc de la celebració del Dia Mundial dels Drets Humans i amb l’actual context polític de campanya electoral, des de Stop Mare Mortum llancem la campanya #QuèPenseuFer? Volem recordar als partits polítics l’aprovació al Parlament, el 27/07/2017, de la resolució de suport a les vies legals i segures d’accés al dret d’asil i al dret a la lliure circulació.

Des de Stop Mare Mortum entenem que la materialització d’aquesta resolució depèn, en primera instància, de la voluntat política dels partits. Per aquest motiu ens preguntem què pensen fer les candidatures respecte a:

  • Contribuir al finançament d’un corredor humanitari pels desplaçaments forçats que inclogui un procés d’acollida integral participat pels múltiples actors institucionals, socials i cívics de Catalunya
  • L’incompliment dels compromisos Europeus de reubicació i reassentament: s’han acollit 1.257 persones en lloc de les 19.449 a que s’havien compromès en un primer moment.
  • La facilitació de l’arribada de menors sense acompanyament provinents de països tercers, juntament amb la garantia d’un procés d’acollida integral i el disseny i l’execució de programes de batxillerat, cicles superiors i formació universitària.
  • La vulneració diària dels drets humans a la frontera sud amb pràctiques violentes i devolucions en calent, i amb l’acord signat entre la UE i Turquia concernint la devolució a aquest país de persones arribades a territori europeu

Instem a les diferents candidatures a que es posicionin públicament durant la campanya electoral plantejant com treballaran en la pròxima legislatura per assolir els compromisos de la citada resolució.

Aquí podeu llegir la resolució complerta: https://www.parlament.cat/getdocie/11008578