Activitats didàctiques

Tallers i xerrades per al públic infantil i juvenil

Educació

Stop Mare Mortum proposem una sèrie d’activitats didàctiques, dirigides al públic infantil i juvenil, amb l’objectiu de fer reflexionar entorn del fet migratori, els valors de la pau i la defensa dels drets humans, així com el desenvolupament de l’empatia i l’esperit crític. Volem fomentar una ciutadania corresponsable, activa i amb capacitat de mobilització, ja que tothom pot aportar el seu granet de sorra per transformar la societat cap a un món més just per a totes les persones.

Recursos educatius d'Stop Mare Mortum

Fem xerrades per escoles, instituts, grups educació en el lleure, etc. També podem organitzar activitats dinamitzades o tallers, amb explicacions i debat, per a sensibilitzar des d’una aproximació en primera persona i així fer-los reflexionar sobre què poden fer elles des de la seva realitat quotidiana. Descarrga’t la fitxa d’activitat de xerrades per infants i joves. Els recursos creats, generalment amb la col.laboració d’altres col.lectius o entitats, estan a disposició de qualsevol que els vulgui utilitzar (professorat, monitores/s de lleure, educadors/es, famílies, etc).  Us animem a fer-los servir i  adaptar-los com creieu oportú. Si  teniu algun dubte, suggeriment o necessiteu algun tipus de suport ens podeu escriure.

Guia Entreterres

És una guia educativa sobre migracions  a la Mediterrània que pretén dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social.

Aquesta guia es va crear juntament amb el Servei Civil Internacional (SCI).

Recurs Guia Entreterres

Maleta pedagògica “Vull tornar a ballar”

Aquest material ha estat elaborat amb el grup d’educació SABER i proposa activitats didàctiques per  infants entre 3 i 7 anys per empatitzar amb la situació que viuen les persones refugiades, així com per a despertar actituds de respecte i defensa pel compliment dels Drets Humans. Els materials estan vinculats al conte Vull tornar a ballar!, de Montse Bugatell i Montse Vilella, el qual narra el viatge cap a Europa d’una nena siriana, que, junt amb la seva família, ha de marxar del seu país per culpa de la guerra.

Fitxa tècnicaFitxa de sol·licitud

Maleta pedagògica “Jocs dels avatars”

Properament

Aquesta maleta ha estat creada amb Saber i Irènia-Jocs de Pau, té per objectiu conèixer i prendre consciència de les diferents causes dels desplaçaments forçats.

A través del joc, els joves faran un procés migratori (recorregut) on en 4-6 etapes aniran definint el seu camí i hauran d’anar prenent decisions, empatitzant amb la realitat de moltes persones que han de fer llargs i difícils recorreguts en la recerca d’un país on refugiar-se.

Fitxa de sol·licitud

Refumigra

Elaborat per l’Associació Jugami i la Fundació Autònoma Solidària. És una activitat ludicoformativa en format de joc audiovisual per equips, destinada a la sensibilització de les persones estudiants d’educació superior en la temàtica de refugi, asil i migracions. El joc té una durada aproximada d’entre dues i tres hores i es fonamenta en tècniques d’aprenentatge competencial (basat en problemes) i d’aprenentatge cooperatiu.

Descarrega

Tallers

Stop Mare Mortum proposem dues activitats senzilles: “Taller de banderoles” (a partir de 6 anys) i “Pintem la Mediterrània”. Les dues propostes tenen per objectiu visibilitzar missatges d’acollida i de respecte als drets de les persones migrants. Un permet que cadascú es faci la seva propia banderola per penjar al balcó, i l’altre construïr un mural conjuntament ple de missatges. Recomanats per fires, festivals i activitats a l’espai públic. Pel que fa a les banderoles, podeu fer-vos les vostres pròpies plantilles, o si preferiu, us deixem les nostres.

  • Taller de banderoles
  • Pintem un mural de la Mediterrània