Carta als governs europeus de Europe, Please act!

Ens hem sumat a una petició de voluntaris europeus per exigir mesures ràpides i coherents sobre les persones refugiades als polítics europeus. Us deixem la carta.

Nosaltres, la línia de voluntaris que fa mesos que ajudem a milers de refugiats, demanem als governs europeus que actuïn immediatament i decisivament per calmar la situació actual. Hi ha desenes de milers de persones movent-se pel sud-est d’Europa i la capacitat d’ajuda dels voluntaris és cada dia un repte més difícil. Amb la imminent arribada de l’hivern s’agreugen els problemes, sentim que hi ha un perill real que la situació porti diferents problemes mèdics i probablement diverses morts en la comunitat de refugiats.

Totes les persones tenen el dret d’asil. Si Europa no és capaç de proveir seguretat i legalitat a les persones que sol·liciten asil, creiem que és obligatori proporcionar ajuda a tots aquells que han agafat aquest camí tant difícil. No volem veure ni un refugiat morint mentre espera a les cues eternes de les fronteres europees. La situació està doncs, literalment, a les nostres mans.

Els voluntaris han estat proveint una gran varietat d’activitats fins ara a diferents llocs, substituint completament les absents facilitats i ajudes dels governs. Estem distribuint menjar i aigua, intentant gestionar les multituds, proporcionant informació essencial sobre els registres i les fronteres, enviant a la gent que més ho necessita als serveis mèdics de UNHCR (Agència de Refugiats de les Nacions Unides), cuidant a les criatures, gestionant les existències de roba i mantes, netejant, aconseguint existències i proporcionant centres d’acollida als refugiats més vulnerables.

Hem estat fent tot això durant els últims mesos a Lesbos, Atenes, Gevgelija, Budapest, Röszke, Belgrat, Eidomeni, Hegyeshalom, Nickelsdorf, Wien, Salsburg, Heiligenkreuz, Zakány, Botovo, Calais, Preševo, Berkasovo, Bregana, Harmica, Trnovec, Mursko Središće, Bapska, Opatovac i desenes de llocs més a Europa. Hem demostrat que els voluntaris poden aconseguir moltes coses, però no serem capaços de mantenir calents a milers de persones quan arribi el fred hivernal.

L’hivern està arribant molt ràpid i només tenim uns quants dies per respondre humanament.

  • Demanem als països europeus que proporcionin ajuda immediatament a tots els països afectats per la situació crítica dels refugiats en comptes d’ajudar als països que estan construint parets i obstacles.
  • També demanem la construcció d’una rebuda i acollida segures amb centres temporals, amb facilitats que ajudin a cooperar amb les dures condicions de l’hivern a les zones afectades.
  • També demanem ajuda humanitària per tota la gent que ho necessita, per la provisió d’uns serveis mèdics adequats I per la coordinació de tots els esforços a nivell paneuropeu.
  • També cridem a la Unió Europea a implementar immediatament altres mecanismes que proporcionin un camí d’entrada segur a la Unió Europea.

Aquest és un avís per tots vosaltres, líders d’Europa: la gent es gelarà ben aviat fins a morir-se a les nostres fronteres si no actueu ara.
Hem fet el millor que hem pogut fins ara i continuarem ajudant fins que sigui necessari, però ara és el vostre torn, governs d’Europa.
Si us plau doneu una resposta i demostreu al món que la humanitat és encara la base dels valors europeus.

Esteu d’acord amb la nostra carta i voleu ajudar?

Totes les organitzacions agraeixen qualsevol donació, però ara mateix necessitem més que això. Si us plau truqueu, envieu un email o visiteu el vostre govern, el vostre ajuntament, ministeris o presidents i demaneu-los “Què fareu per prevenir el patiment i la mort dels refugiats?” Si no responen o si la seva resposta és insuficient, truqueu, envieu-los un email o visiteu-los una altra vegada. Fins que sigui necessari.

This #europeact open letter is supported by these volunteer groups

If you would like to add your volunteer group to this list or if you have other enquiries, please email us at europeactplease@gmail.com.

We are unfortunately unable to add individuals to the list.  If you are an individual volunteer who would like to support this letter, please share it on social media with #europeact and do not forget to call or email the leaders of your country.

Media contact: Michal Berg +420 603 102 284, michal.berg@seznam.cz

#europeact