Com europeus i europees rebutgem tot tipus de violència

La Plataforma Stop Mare Mortum condemnem l’atemptat terrorista que, en aquesta ocasió, va posar fi a la vida de més de 80 persones la nit del divendres 15 de juliol a la ciutat de Niça.

Volem expressar tota la nostra solidaritat i suport a les famílies de les víctimes i per extensió a tot el poble francès. Així mateix, dessitgem una pronta i plena recuperació dels ferits i de les ferides i de totes les persones afectades per aquest nou atac indiscriminat cap a la població civil.

Ara ha sigut Niça, com últimament París, Brussel·les, Bagdad, Dacca, Istanbul, Mogadiscio, Sirte, Kabul, Llac Txad, Gao, Kuda, Bosso, Haditha, Ramadi… Demà aquests actes, que ens demostren, una vegada més, que aquestes atrocitats no només no tenen ni creença religiosa ni nacionalitat sinó que no compta amb cap justificació possible, poden provocar la mort a un altre lloc.

Com a europeus i europees, ferms defensors dels drets humans i que rebutgem tot tipus de violència, volem respondre amb indignació i fermesa a les morts avui a Niça, com responem cada dia a les morts que es produeixen al mar Mediterrani, més de 3.000 aquest 2016, i com ho fem també amb les víctimes de la llarga llista de conflictes armats estesos per arreu del món. No podem obviar que les persones refugiades, moltes d’elles musulmanes, que arriben a Europa són víctimes, no només de la violència que es produeix als seus països d’origen (conflictes armats, atacs terroristes) sinó també de les acusacions que els fan responsables d’atemtaps com el de Niça.

Pensem que la solució és la prevenció, l’impuls de polítiques que garanteixen la igualtat de drets i oportunitats per a totes les persones, on juga un paper fonamental l’educació. Confiem que tant institucions com societat civil se sumaran en aquesta important tasca.