Més de 300 persones es concentren a Barcelona per condemnar el genocidi migratori al mar Mediterrani

Una acció reivindicativa impulsada per Stop Mare Mortum ha denunciat el decàleg de propostes de la CE i les tradicionals polítiques europees que no donen una resposta humanitària als milers de morts al mediterrani ni al rerefons d’aquestes.

Aquets dilluns 27 d’abril a la tarda més de 300 persones s’han concentrat davant la Comissió Europea a Barcelona convocades per “Stop Mare Mortum. Plataforma aturem el genocidi al mar Mediterrani”, per a denunciar i condemnar el Genocidi Migratori en que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri.

A l’acte, que ha començat a les 19h, s’ha fet la lectura musicada d’un fragment de l’obra “Lampedusa beach” i la lectura del manifest impulsat per la plataforma de la mà de l’actriu Nausicaa Bonin i l’actor Miquel Ripeu. Després s’han encès espelmes en record a les persones mortes al mar i un cop tallat el carrer Provença s’ha desplegat una pancarta des de la taulada de la Pedrera amb el lema #StopGenocidiMed, des d’on s’ha llençat roba per simbolitzar els milers de persones (1.600 aquest 2015, segons ACNUR) que han perdut la vida al mar.

Els participants, entre els quals hi ha hagut representants d’entitats adherides i partits polítics com la CUP, ICV, ERC o Barcelona en Comú, han seguit l’acte que vol fer pressió sobre el debat al Parlament Europeu el proper dimecres 29 d’abril en que es debatiran i aprovaran mesures per les morts al mar Mediterrani. Un decàleg aprovat en base a unes polítiques que no donen resposta humanitària al patiment de persones que es veuen obligades a fugir de casa seva i que es continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees.

De moment la campanya té gairebé 100 entitats i més de 200 persones a títol individual adherides al manifest.