Mig miler de persones surten a Barcelona pel Dia del Migrant

Sota el lema “Obriu les fronteres!” desenes de persones s’han mobilitzat per exigir els drets de les persones migrades sigui refugiades, immigrants o desplaçades

OBRIU LES FRONTERES_18DAvui, 18 de desembre, és celebra el Dia Internacional del Migrant. Unes 500 persones s’han mobilitzat aquesta tarda al centre de Barcelona sota el lema “Obriu les fronteres!” per a reivindicar l’acollida de les persones refugiades que fugen del conflicte de Síria, però també de molts altres conflictes al món. Així com reivindicar els drets i l’acollida, també, de les persones que es veuen obligades a marxar del seu país per qualsevol motiu: persecussió política, per orientació sexual, per la guerra… però també per la violència econòmica, és a dir, la pobresa. Hem reivindicat la complicada situació en la que es troben milers de persones a casa nostra per no tenir les papers. La crida l’hem feta el Espacio del Inmigrante, Papers sense contracte, Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la manta, Tanquem els CIEs i Unitat contra el feixisme i el racisme.

L’acte ha començat a la plaça Sant Jaume amb una concentració i lectura del manifest i ha recorregut els carrers de Ferran, la Rambles, carrer d’hospital i la rambla del raval fins a la plaça Jean Genet on hi ha hagut un concert amb Che Sudaka, Jordi Ginesta de Bonobos, la coral dels Iaioflautes, Rosa Sánchez i Dani Caracola. D’aquesta manera Barcelona s’ha sumat a la Jornada Internacional d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les migrants, refugades i desplaçades.

MANIFEST

IMG_5196IMG_5172

Fotos d’Andrea amieva