#MedFaces

Rostres de la Mediterrània

Una iniciativa artística i participativa

#MedFaces o Rostres de la Mediterrània és una iniciativa artística i participativa que té per objectiu denunciar la mort de milers de persones a les fronteres europees i reflexionar sobre la situació que viuen les persones desplaçades que intenten arribar a Europa a través del mar Mediterrani. El nostre propòsit és crear una obra per a cada persona refugiada, exiliada, desarrelada i immigrada que ha perdut la vida intentant creuar les fronteres del Mediterrani des de l’any 2000. És possible aplegar 37.000 obres?

Fins ara artistes de més de 50 països ens han enviat unes 500 obres. Cada imatge explica una història de la mateixa manera que cada persona morta és una vida perduda plena de somnis, de capacitats i de sentiments. Aquest és el missatge més important de la nostra iniciativa: cal reflexionar, mirar les persones als ulls, adonar-nos que no parlem de xifres i estadístiques, sinó de persones que mereixen una vida digna, un futur millor i els mateixos drets, com tots els éssers humans.

Volem que el Mediterrani sigui un mar de trobada, d’alegria i d’intercanvi, i no una fossa comuna de gent que fuig de la misèria.

Versión en Castellano
English Version

Participa!

1

Descarrega't

Descarrega't la imatge-base a través d'aquest enllaç. Ja pots començar a crear el teu Rostre de la Mediterrània.

2

Crea

A partir d’aquesta plantilla pots dibuixar, pintar, fer un collage, utilitzar la tècnica que vulguis per crear un "rostre" en un paper A4 horitzontal.

3

Escaneja'l

Escaneja'l en 300dpi i envia'ns la teva creació en format JPG o PDF a aquesta adreça de correu electrònic.

4

Sobre tu

Envia'ns un correu electrònic amb: el títol de l'obra, el teu nom i cognom, la ciutat i el país i un enllaç amb més informació sobre tu.

Si coneixes artistes, anima’ls a participar!

Materials pedagògics: Projecte EDURostres

Stop Mare Mortum hem creat activitats educatives que acompanyen l’exposició col·lectiva #MedFaces / Rostres de la Mediterrània. Son dinàmiques elaborades durant les Jornades Educatives, organitzades per Stop Mare Mortum i Irenia/Jocs de pau, i orientades a grups de parvulari i cicle inicial de primària o ve de joves d’entre 13 i 18 anys.

 

Petits Rostres: per a grups de parvulari i cicle inicial de primària

A través del conte “El bloc de dibuix”, on s’explica la història de Nora, un nena siriana que ha de marxar de casa amb la seva família, es busca sensibilitzar i empatitzar amb la realitat de les persones refugiades i el procés migratori. En acabar el conte es convida als nens i a les nenes a dibuixar el seu propi retrat i les coses que li agradaria mostrar-li a la protagonista del conte si la coneguessin.

 

EDURostres Joves: per a grups de joves d’entre 13 i 18 anys.

L’activitat s’estructura en dues parts. La primera és una dinámica, que mitjançant l’ús d’un vídeo, còmics i jocs, se situa al grup de joves en el context de la Mediterrània i la situació migratoria actual.

La segona part, de tipus expressiu/artístic, proposa a cada participant la creació d’un rostre:  un Rostre de la Mediterrània creat a partir de la reflexió, l’empatia i l’intercanvi  d’experiències sorgides durant la dinàmica.

Agenda

Consulta les activitats que anem programant des de l’equip de Rostres i participa! Si vols exposar el material artístic de Rostres també pots fer-ho. Només cal que omplis el formulari que trobaràs a continuació.

Formulari per sol·licitar exposició

  Rostres de la mediterrània
  #MEDfaces

  © 2019 STOP MARE MORTUM

  Rostres de la mediterrània
  #MEDfaces

  © 2019 STOP MARE MORTUM