Stop Mare Mortum participa al Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme

Aquest dissabte 20 de febrer se celebra el Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme a l’Espai Jove Fontana a Barcelona.fsi-programa-cartell

Aquest esdeveniment vol intentar aprofundir i analitzar en diferents parts de la societat i com aquesta afecta o genera islamofòbia i altres tipus de racisme, però també com nosaltres amb les nostres actituds des d’àmbits diversos en generem.  Tot amb l’objectiu de fer propostes per a revertir la situació.

La plataforma Stop Mare Mortum ha col·laborat en l’organització del FS i concretament organitzem el taller en el bloc de la tarda: “Islamofòbia i migració”:

Projecció comentada en directe del nostre codi font audiovisual sobre migracions i islamofòbia.

A càrrec d’Abu Ali (Toni Serra) i presentada per Toni Borrell de Stop Mare Mortum.

Quin és el nostre imaginari col·lecti sobre la immigració? Per què tenim una visió islamòfoba? Com s’ha contruït aquest imaginari, amb quines imatges? Les realitats produïdes principalment pels mitjans de comunicació, pel·lícules, anuncis… han creat un discurs hegemònic islamòfob difícil de trencar. La idea és prendre consciència de l’anomenat “codi font” que totes portem dintre.

Es pretén que sigui un format obert que permeti les intervencions dels i les participants i amb un debat posterior a la projecció dels audiovisuals.

Perfil: Abu Ali (Toni Serra) va estudiar Història de l’Art i Filosofia a la Universitat de Barcelona, edició de vídeo i estètica a Film & Vídeo Art a Nova York, i Anàlisi de la Comunicació a CUNY Brooklyn College. L’any 1989 comença a treballar en el vídeo com a mode de reflexió i crítica de la cultura contemporània, i també com a forma d’exploració personal. El 1992 co-fundà els arxius d’OVNI on encara treballa investigant i programant esdeveniments com Post Sept 11th, Resistances, Colonial Dream, Autonomous Zones.

INSCRIPCIONS

forum-header-wp