Stop Mare Mortum rep la II Menció Frederic Roda otorgada per l’Institut Víctor Seix de Polemologia i UNIPAU

Donem les gràcies a la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) i a l’Institut Victor Seix de Polemologia per la Menció Frederic Roda.  Agraim també a la Blanca Garcés per les seves paraules.

Aquest reconeixement el dediquem a totes i cadascuna de les persones que han de marxar d’allà on viuen. Per fam, per conflictes, per les seves idees, per la seva identitat o orientació sexual, etc.

A totes les dones i nenes, i també homes i nens, que a més a més veuen els seus drets vulnerats i han d’arriscar la seva vida perquè els Governs i institucions que en teoria ens representen no apliquen les vies legals i segures existents (els corredors humanitaris, els visats, etc.).

A totes i cadascuna de les que han mort ofegades al Mediterrani o en el seu trajecte per terra. I les seves històries personals, els seus projectes de vida, les seves famílies. Totes a la deriva. Més de 35.000 des de l’any 2000. 587 amb el que portem d’any. I això només son xifres oficials.

Denunciem el genocidi que provoca aquest sistema pervers. Exigim que es deixi de criminalitzar les organitzacions i persones defensores de drets humans. Aquí i a nivell mundial. I que d’una vegada per totes, es compleixi amb la legalitat existent i es reconeguin els drets de les persones migrants i refugiades, que són els de totes. Vies legals i segures ja!

Gràcies!