A Ceuta no s’apliquen els drets humans

Com cada segon dimecres de mes, Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha organitzat una acció contra la vulneració dels drets humans a Ceuta, les devolucions en calent i el tracte degradant a menors migrants.

Un jove de 15 anys que va passar la frontera sota un camió, va explicar la seva experiència a Ceuta i perquè ho va intentar dues vegades, després de ser retornat un primer cop a Marroc.

Es va llegir una octaveta que recollia la hipocresia dels governs espanyol i europeus, que no garanteixen els drets de les persones migrants, no posen en marxa vies legals i segures, però inverteixen milions d’euros per pagar al govern de Marroc i reprimir qualsevol que vulgui passar la frontera.

També es va llegir un resum de l’informe sobre vulneracions de drets dels infants i joves migrants elaborat per tres entitats, MAAKUM, ELIN i No Name Kitchen, que estan treballant sobre el terreny a Ceuta.

Denuncien les condicions inqualificables de les naus de Tarajal que abans s’utilitzaven com magatzems  de mercaderies i on ara s’amunteguen més de 500 menors sense condicions d’higiene i amb un menjar deplorable. A més a més hi ha centenars de menors dormint al carrer, sense cap ajuda, excepte la solidaritat de la societat civil, cada vegada més organitzada. La gran majoria tenen entre 16 i 17 anys. A Ceuta s’han registrat incidents de violència i agressions greus de caràcter xenòfob i racista contra ells.

Posteriorment es va informar de la recollida d’aliments que fa SOS REFUGIADOS per enviar a Grècia i de les convocatòries descentralitzades previstes pel dia 20 de Juny de 2021 per reclamar llibertat de circulació i exigir vies legals i segures.

Les persones assistents portaven cartells denunciant, entre d’altres, el desplegament militarista a la frontera de Ceuta.

L’acte va acabar amb l’habitual crit de “CAP PERSONA NO ES IL·LEGAL”

Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta.