Barcelona surt al carrer per crida a favor drets humans

Més de 15.000 persones omplen la ciutat comtal des de l’Estació de França fins a la platja on s’ha fet una catifa per dona la benvinguda a les persones refugiades i migrants

19M Prou racismeAquest dissabte 19 de març de 2016 la població catalana ha sortit al carrer per dir prou racisme, stopislamofòbia, stopLGTBIfòbia, fexisme mai més, bevingudes refugiades i que estem a favor de la pau i la convidència. La manifestació, amb més de 15.000 persones ha començat a caminar a les cinc de la tarda, encapçalada per la societat civil amb el lema “Prou Racisme”, fins al mar on s’ha construït una catifa de manera col·lectiva entre els assistents per mostrar que totes les persones, sense distinció, són benvingudes a casa nostra. “S’ha demostrat que la ciutadania es posiciona en contra de l’acord entre la Unió Europea i Turquia, i que a diferència dels estats vol assumir la responsabilitat d’acollir a totes les persones que ho necessitin independentment de la seva nacionalitat i motiu de desplaçament”, valora Toni Borrell, portaveu d’Stop Mare Mortum.

Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) amb el suport d’Stop Mare Mortum, SOS Racisme i Comissió Catalana d’Ajuda a Refugiat (CCAR). Pel camí hi ha hagut sorpreses: al triangle rosa s’ha recitat poesia amb Patto i Red Ojais; a l’estació de França el grafitero Cráneo ha pintat “Totes som migrants”; a l’oficina d’estrangeria s’ha llegit un text condemanant l’acord entre la Unió Europea (UE) i Turquia; a la plaça Antonio López la capoeira ha denunciat l’esclavisme; al Museu d’Història de Catalunya pallassos s’han mofat dels polítics i a la plaça Poeta Boscà de la Barceloneta Peret Reyes ha recordat el poble gitano amb la seva rumba catalana. Finalment la gent que arribava a la platja (C/ Almirall Cervea amb Pg. Martím) era rebuda pels esperituals negres de The Gourmet Vocal Quartet, Jeebli, Rosa Sánchez i Malamara. També Lamine Sarr, del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, ha reivindicat la lluita del col·lectiu.

La manifestació s’ha repetit a més d’una trentena de ciutats del món i a casa nostra s’han afegit més de 500 entitats, partits polítics i sindicats motivats per la crida internacional del Dia Internacional contra el racisme (21 de març). A Barcelona també ha participat Ahmed Galai, president de la Lliga Tunisiana pels Drets Humans, Premi Nobel de la Pau 2015. “És molt important veure el suport d’organitzacions que estan treballant a l’altre costat de la Mediterrània amb un objectiu comú”, remarcat Borrell.