Donem les gràcies a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per confiar en la tasca d’Stop Mare Mortum

Els MEG ens han concedit 9.000 euros per a un projecte d’educació i sensibilització destinat a la població catalans en l’àmbit del refugi i la migració

Stop Mare Mortum és una plataforma sense ànim de lucre basada en l’activisme i organitzada de manera assembleària. Portem gairebé un any treballant en la sensibilització, mobilització i incidència política per canviar les polítiques migratòries locals, estatals i europees. En els darrers mesos molt enfocada a la crisi humanitària europea que estem vivint a les nostres fronteres.

Tota aquesta tasca es fa amb les donacions que rebem de col·lectius i entitats afines i de persones a títol individual que confien en la nostra tasca. Tenim ganes de fer moltes coses i continuar engegant projectes de transformació social. És per això que donem les gràcies a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) per confiar en la nostra feina, així com en la del Servei Civil Internacional (SCI), en concedir-nos els diners del concurs públic correponents a l’1% del pressupost de l’organització (9.384,29 €) pel projecte “Parlem de drets. Eines per entendre i actuar envers la crisi de les persones refugiades i les migracions” d’educació i sensibilització que vam presentar al concurs públic.

Per una banda farem recursos pedagògics específics per entendre la situació de les persones refugiades i migrants a casa nostre tant per a l’educació formal com per la no formal. Estarà dirigit a infants i joves catalans. Per l’altra banda, la idea és seguir amb la sensibilització del públic i per això s’han programat activitats obertes i materials adequats per afavorir la capacitat crítica vers aquesta temàtica així com un projecte especial per els mitjans de comunicació.

Amb tot, repetim les “gràcies” a Minyons escoltes i Guines de Catalunya per la seva confiança. Sense una societat sensibilitzada i mobilitzada no hi ha transformació possible.