Calendari Solidari 2020

Avui us volem presentar el Calendari solidari 2020, és una peça feta amb la col·laboració de diferents artistes que han cedit les seves obres al projecte Rostres del Mediterrani-Med Faces. Amb ell volem continuar donant visibilitat al que està passant a la Mediterrània i a la tasca que des de Stop Mare Mortum es du a terme.

Durant aquest any, segons dades de la IOM, 1.159 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani buscant un futur millor. El nostre desig per l’any vinent és clar: que l’any 2.020 s’aturin les polítiques de mort que estan provocant que el nostre mar sigui una fossa comuna, i que s’apliquin polítiques que defensin la vida de les persones. 

Volem començar un nou any donant visibilitat al que està passant, reflexionar sobre les seves causes, i continuar la nostra lluita en la reivindicació de vies legals i segures perquè les persones que busquen una vida millor no hagin de jugar-se la vida pel camí. Per això  des de Stop Mare Mortum continuarem fent incidència política, accions jurídiques, i activitats d’informació, sensibilització i mobilització ciutadana. Perquè amb voluntat política, aquestes morts es podrien evitar. I per fer-ho, necessitem la vostra col.laboració. 

Per això us presentem el Calendari solidari 2020. És una peça feta amb la col.laboració de diferents artistes que han cedit les seves obres al projecte Rostres del Mediterrani-Med Faces, que va començar el 2015. Actualment 400 artistes de 30 països diferents han posat rostre a 506 obres, amb l’objectiu de denunciar la mort de milers de persones a les fronteres europees.

Cada rostre acompanya un mes i explica una història de vida, travessada per la pèrdua, la desesperació, la injustícia, la por, però també per la resistència, la lluita, la recerca de justícia, la valentia de la no resignació…Cada persona que arrisca la seva vida al mar buscant un futur millor va carregada amb les seves il·lusions, esperances, habilitats, somnis i sabers…Aquest calendari convida a que imaginem com és aquesta vida que deixa enrere i què persegueix… Segurament aquest any que començarem en breu, totes les persones desitjarem el mateix per nosaltres i la gent que estimem. 

A partir del dia 11 de desembre pots adquirir el Calendari Solidari Stop Mare Mortum per 5 € en diferents establiments i equipaments socioculturals que han volgut donar-hi suport: 

AGRAMUNT

BADALONA

BALAGUER

BARCELONA

BERGA

BLANES

CASTELLAR DEL VALLÈS

MATARÓ

SABADELL

SANT CUGAT

SANT SADURNÍ D’ANOIA

SANT PERE DE RIBES

TERRASSA

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

VILANOVA I LA GELTRÚ