La ciutadania surt al carrer en rebuig a les intervencions militars i a favor de l’acollida de les refugiades

Gràcies a les persones que es van mobilitzar dissabte 31 d’octubre a Barcelona sota el lema “No a la guerra. No a l’OTAN. Ajut a les refugiades”, convocades per les plataformes Aturem la Guerra, Lafede.cat i Stop Mare Mortum a través d’un manifest conjunt.

Ho hem fet per a denunciar les maniobres que l’OTAN ha començat a fer al sud d’Europa (Espanya, Itàlia i Portugal). Concretament a l’Estat Espanyol les bases de Morón (Sevilla) i Rota (Cadis) es convertiran en bases dels EUA d’entrenament i atacs directes a Àfrica, així com d’escut antimíssils. Això vol dir generar més conflicte i guerra al món i en conseqüència, contribuir a situacions de conflicte que obligaran a més persones a sortir dels seus països per arribar a Europa. Unes persones que es convertiran en noves refugiades les quals la Unió Europea deixarà desemparades.

Hem sortit per demanar una gestió dels conflictes des de la negociació i la no violència que acabi amb les intervencions militars, així com una clara reconversió de la despesa militar cap a la despesa en serveis socials. Reclamem, també, que la Unió Europea i l’Estat Espanyol aculli a totes aquelles persones que s’han vist obligades a fugir dels seus països on es vulneren els drets humans i deixi de posar impediments a l’arribada d’aquestes persones. Volem una veritable política a favor de la pau, dels drets humans i la cooperació al desenvolupament.

La manifestació ha començat a les 12 h a la plaça de Universitat i ha acabat a la plaça de Sant Jaume, passant pels carrers de Pelai, Ramblas i Ferran. Al final de l’acte s’ha preparat una activitat familiar on nens i nenes han pogut dibuixar un gran símbol de la pau i recordar les persones refugiades. També hi ha hagut la lectura del manifest i l’actuació del cor DesaCORd i de Pallasos en Rebeldía amb les acrobàcies del “Circo no ato”.

Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO A LA GUERRA, SÍ A LES REFUGIADES!

LLEGEIX EL MANIFEST