Més de 2.000 persones surten a Barcelona per exigir Vies Segures d’accés a Europa

La marxa, que ha sortit de la seu de la Comissió Europea i ha arribat a la delegació del govern espanyol, ha demanat a les autoritats europees i als governs que garanteixin vies segures i legals pels milers de persones desplaçades que busquen protecció i asil a Europa.

No es tracta de falta de pressupost o eines legals, sinó d’una clara manca de voluntat política.unnamed (3)La mobilització d’aquest dissabte 27 de febrer de 2016, amb més de 2.000 persones, s’ha emmarcat dins la Marxa Europea pels drets de les persones refugiades que s’ha celebrat a més de 100 ciutats europees. La manifestació ha counnamed (4)mençat a les 12h encapcelada per una embarcació portada des de Lesbos per Pro activa Open Arms i d’una pancarta amb el lema “Vies segures”. Els manifestants, alguns vestits amb armilles falses originals de l’illa grega, han cirdat lemes com “Vies segures!”, “Prou racisme!”, “Unió Europea criminals!”, “10.000 nens, quina vergonya” o “Cap persona és il·legal!”.
El final de la marxa hi ha hagut actuacions d’Oriol Barri, Roigé i Larumbe, la lectura del manifest per la siriana Amina Hussein i el palestí Mahmoud Hussein (VÍDEO) i una acció performance.

Amb aquesta acció també volem exigir al Govern Espanyol que obri ja les seves fronteres almenys a la quota assignada de 16.000 refugiats, una xifra clarament insuficient, i que deixi que els governs locals i autonòmics puguin acomplir, sense traves burocràtiques,amb el seu deure ètic i de respecte amb els Drets Humans: aplicar una política d’acollida digna i integral (allotjament, assessorament legal, atenció psicològica, accés als serveis públics…).

unnamed (5)Les persones refugiades fugen de la guerra, la persecució o la fam, entre d’altres. Situacions de les quals els governs de la Unió Europea en són directament responsables per la seva complicitat amb altres actors i tercers països involucrats en els conflictes, el comerç d’armes i les intervencions militars en els països d’origen. Davant la greu situació, els governs europeus alcen murs, militaritzen el Mediterrani i vulneren els seus drets fonamentals.

Podeu llegir el manifest AQUÍ.