Rostres de la Mediterrània exposats al públic

El passat divendres 4 de març es va inaugurar l’exposició “Rostres de la Mediterrània” a  l’Antic Forn de Vallcarca a Barcelona. L’espai acull més de 40 obres d’artistes de més de 15 països que amb els seus treballs han posat rostre a la Mediterrània.

Alguns dels rostres transmeten la desesperació del viatge, tot i que altres expliquen històries d’esperança i fortalesa. Són rostres viatgers, molts de refugiats, d’immigrans i cares del present i del futur que, per a molta gent, només són números dins d’unes estadístiques a les que Europa gira l’esquena. La mostra es pot veure fins el 22 d’abril.

I des del dimecres 9 de març fins l’1 d’abril serà la Casa de la Cultura de Lloret de Mar qui aculli Vides refugiadestambé reproduccions de les obres gràcies a la Plataforma per la Pau de Lloret. En aquest, serà una dobles exposició: 60 rostres de la Mediterrània de gran format
amb 30 fotografies de la fotògrafa grega Maro Kouri que presenta el treball “Seguint els passos de l’Asem, de Lesbos a Berlín”, un viatge de l’artista des de Lesbos a Berlín explicant el períple de grups de refugiades durant el seu camí. La inauguració serà dimecres 9 de març a les 20:30h. Mitja hora abans es farà una concentració davant l’edifici.

L’objectiu d’aquestes exposicions és sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica que viuen les persones refugiades en la seva recerca d’asil. Les polítiques migratòries europees i la manca de voluntat dels Estats membres i la Unió Europea han esdevingut el major obstacle per salvar la vida de milers de persones que han mort ofegades a la Mediterrània. Des de Stop Mare Mortum creiem en una ciutadania conscienciada que pressioni les autoritats corresponents perquè actuïn frenant aquest genocidi a les portes d’Europa.

Exposició Antic Forn de Vallcarca: www.anticforndevallcarca.blogspot.com

https://www.facebook.com/events/1712183198999790/

Exposició a Lloret:  https://www.facebook.com/events/443442352512159/