Prou violència. Tot el nostre suport a les persones d’Idomeni

Aquest diumenge 10 d’abril hem estat testimoni d’una nova vergonya europea.

Idomeni. Foto de David ZorrakinoVergonya i més vergonya. Rebutgem l’ús de tot tipus de violència cap a les refugiades, migrants, voluntàries i professionals de la informació que avui han vist com l’exèrcit de Macedònia els llançava gasos lacrimògens, els disparava pilotes de goma o usava contra elles qualsevol altre sistema de repressió.

L’únic que volen és que s’obrin les fronteres. Quelcom que la Unió Europea els impedeix sistemàticament amb la construcció de tanques (entre d’altres mesures), com la que separar Grècia de Macedònia i on hi malviuen més de 14.000 persones. La policia no només ha atacat el perímetre de la tanca, sinó que els gasos han arribat fins a la resta del camp, on milers d’infants, dones, homes o gent gran s’han vist atrapats a les seves pròpies tendes.

Crisi d’ansietat, afectacions a les mucoses i els ulls, torçades de turmells, contusions per bales de goma i altres problemes derivats han estat atesos pels voluntaris del camp, segons ens han fet saber ells mateixos.

La majoria de persones que es troben en aquesta camps fugen d’un conflicte bèl·lic. De veure caure bombes i conviure amb la violència cada dia. Totes elles han fugit d’aquell infern, i com els rep Europa? Amb la mateixa moneda.

Recordem que tenim el deure d’acollir-los sense cap distinció: segons l’article 14 de la carta dels drets humans, “en cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil i a beneficiar-se’n en d’altres països”.

La persecució l’estan patint a casa nostra. On trobaran refugi els sense refugi?

Reclamem dignitat i humanitat!

Per això tothom demà dilluns 11 d’abril a les 20h davant la Comissió Europea (CE) a Barcelona. Cassolada!