Què pensen fer els partits amb els refugiats?

Stop Mare Mortum ha fet 12 propostes als polítics perquè la situació dels refugiats canviï després del 26J

Stop Mare Mortum ha presentat a les principals forces catalanes un full amb 12 propostes perquè la situació de molts refugiats pugui canviar després del 26J. Entre aquests punts hi han alguns com la retirada de suport de l’estat a l’acord entre Unió Europea i Turquia, que permet retornar les persones que arriben a Grècia cap a territori turc, l’establiment de vies legals i segures perquè aquestes persones puguin arribar a Catalunya, l’increment del pressupost per a refugiats i el tancament dels CIE.

ComparativaB

La resposta de les diferents forces catalanes ha sigut, però, molt diversa.

Unidos Podemos i Esquerra Republicana han acceptat totes les propostes de Stop Mare Mortum. Els primers han donat el seu ‘ok’ a tots els punts, mentre que els nacionalistes condicionen la posada en marxa de tots aquests punts al seu programa a la consecució de la independència de Catalunya. El Partit Socialista ha acceptat tots els punts, però la seva disposició a tancar els CIE és molt dubtosa.

Per l’altra banda, Convergència accepta la majoria de les propostes, amb dubtes sobretot respecte al model d’obtenció de la nacionalitat que planteja Stop Mare Mortum, mentre que Ciutadans ha aprovat la meitat, sense posicionar-se a molts punts i el Partit Popular no es pronuncia respecte a la pràctica totalitat de la proposta i es mostra contrari a retirar el suport a l’acord entre UE i Turquia.

Això és el que diuen els principals partits en matèria de migracions, asil i refugi. Aquest 26J, també volem acollir, i per això #VotemAcollir.

Cuestionario
Qüestionari enviat als partits