Recta final a la setmana pel Dret a Migrar

Del 10 al 18 de desembre se celebra la setmana d’Accions pel Dret a Migrar dins la campanya Casa Nostra, Casa Vostra. En aquest sentit, Stop Mare Mortum ens sumem a les accions treballades de manera col·lectiva i n’organizem d’altres pròpies per debatre i reflexionar sobre aquest dret.

smm_des_xarxes_cat

Els dies 15 i 16 de desembre organitzem juntament amb Lafede.cat la Troba Mediterrània “Deconstruïm l’Europa Fortalesa” amb l’objectiu de generar estratègies de coordinació entre organitzacions i col·lectius de les dues ribes del mar Mediterrani. Comptem amb al presència de membres d’organitzacions com Pipka Lesvos Solidarity (Grècia), Arab Reissance for democracy and Development – ARDD Legal Aid (Jordània), Africans Diaspora Youth Network in Europe – ADYNE, Borderline d’Alemanya i de Sicilia, Alternative Espaces Citoyen (Níger), Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía – APDHA (Espanya), Bureau d’Accueil et d’Accompagnement des Migrants – BAAM (França) i Oxfam Itàlia. També hi haurà representants d’algunes xarxes euro-mediterrànies com Boat4People. La primera sessió serveix per presentar diferents experiències i la segona consisteix en dos tallers per aterrar objectius comuns en incidència i mobilització, comunicació i sensibilització.

També us animem a participar de la marxa de torxes d’aquest dissabte per reclamar que “Volem acollir amb dignitat i igualtat de drets” a les 18h a la plaça de Universitat. L’acció servirà per reivindicar sis eixos: Regularització de les treballadores de la llar i de la cura, dret a la nacionalitat, papers sense contracte, dret a migrar, tanquem els CIEs i dret a la venta ambulant. Una acció emmarcada dins la campanya Casa Nostra, Casa Vostra però gestada des del treball col·lectiu de les entitats.

Finalment el mateix dissabte 17 de desembre orgnaitzem un concert al casal de Joves del Coll a les 22:30h sota la crida “Drets sense fronteres”. En aquest cas comptarem amb la participació d’Oriol Barri, La Sra.Tomasa i Djs posteriors fins a les 3h. L’entrada és voluntària i tots els diners recaptats aniran destinats a projectes d’StopMM.