StopMM a la campanya Casa nostra, casa vostra

Aquesta dimarts 29 de novembre ha engegat la campanya de comunicació ‘Casa nostra, casa vostra’, des de la qual es fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se amb l’objectiu de provocar un canvi d’actitud de les institucions catalanes davant la realitat humanitària a la Mediterrània.

Amb la vista posada a generar un canvi en les polítiques migratòries i d’asil europees, des de Stop Mare Mortum ens hem adherit a aquesta iniciativa donant-hi suport i participant en la seva consolidació des de fa mesos.

StopMM compartim i defensem l’ideari del manifest de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ i hi serem presents amb activitats pròpies, amb l’objectiu d’aprofundir en la conscienciació col·lectiva i en engegar accions concretes. La campanya s’ha presentat en roda de premsa aquest dimarts i pretén ser un puc d’inflexió en la mobilització ciutadana.

La campanya preveu un concert al Palau Sant Jordi, amb la participació de la Fura dels Baus, l11 de febrer, i una GRAN MANIFESTACIÓ el dissabte 18 de febrer. Pensem i no deixem de pensar en aquell 15 de febrer de 2003 amb el No a la Guerra.

20161129_114112_pano

DEL 10 AL 18 DE DESEMBRE, SETMANA D’ACCIÓ PER AL DRET A MIGRAR

Per arribar a aquells dies, però, la mobilització serà al carrer. El 10 de Desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, des de StopMM participarem en la jornada de Casa nostra, Casa Vostra anomenat “Donem llum als drets humans”, per a la denúncia de la vulneració constant i sistemàtica dels drets de les persones migrades. Us convidem a venir a les 11h a la plaça Universitat per a participar de les accions de carrer organitzades per la campanya de mobilització, al llarg del dia també hi trobareu activitats educatives i de divulgació. També a recollir espelmes per a portar-les el dia 10!

Aquesta jornada serà el tret de sortida a la Setmana d’Acció pel Dret a Migrar,  fins el 18 de desembre, amb accions d’entitats adherides com Stop Mare Mortum, Papeles sin contrato, la Federació d’Assocacions d’Immigrants del Vallès, la Coordinadora Obrim Fronteres, la Crida LGTBI o la Xarxa Educativa, entre moltes altres.

smm_des

A més, els dies 15 i 16 de desembre Stop Mare Mortum, junt amb Lafede.cat, organitzem la Trobada Mediterrània sobre fluxos migratoris. Deconstruïm l’Europa Fortalesa. Teixim xarxa. L’objectiu de la trobada és promoure el treball en xarxa entre les entitats i moviments socials que operen al voltant del dret a la lliure circulació de les persones, especialment a la zona de la Mediterrània. Hi assistiran organitzacions de Grècia, sud de l’estat espanyol, França, Itàlia, Mali, Níger, Jordània o Turquia, entre d’altres, reunits a les Cotxeres de Sants (dijous de 16h a 21h) i a l’Associació de Mestres Rosa Sensat (divendres de 17.30h a 21h). Els participants estan convidats a assistir al sopar (8€) el dia 15, per a seguir compartint experiències i teixir xarxa més enllà del treball conjunt.

La raó de ser d’aquesta trobada és que defensem que davant les polítiques cada cop més restrictives dels governs europeus, es fa necessària una societat civil més forta i més ben organitzada, capaç d’aconseguir de donar respostes a nivell global. Les inscripcions s’obriran en els propers dies. Per més informació podeu escriure a relacions.stopmm@gmail.com.

Coincidint amb el “Dia Internacional de les Persones Migrades”, que es celebra cada 18 de desembre, des de la Campanya “Casa nostra, casa vostra” s’organitza una mobilització al carrer el dia 17 de desembre a es 18.00 h sota el lema “Volem Acollir amb dignitat i igualtat de drets”. L’acta tindrà lloc des de la Pl. Universitat fins a la Pl. Sant Jaume, i transcorrerà per diferents carrers del barri del Raval, unint els participants construint una cadena humana de torxes.

Si Catalunya vol ser terra d’acollida, cal ser conseqüent i donar a conèixer i denunciar la situació que pateixen les persones migrades i refugiades a casa nostra. Des de Stop Mare Mortum reclamem la seva inclusió i el seu desenvolupament social digne dins la nostra societat, i reivindiquem davant les institucions i en el marc de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra l’accés al dret a la nacionalitat sense examen ni taxes; dret a la venda ambulant; obtenció de papers sense la necessitat d’un contracte de treball; reclamar que s’inclogui a les treballadores domèstiques (majoritàriament persones migrades) en el règim general de la seguretat social com a la resta de treballadores i el tancament dels Centres d’Internament per a Persones Estrangeres (CIEs).

Des de la plataforma Stop Mare Mortum clausurarem la Setmana d’Acció pel Dret a Migrar amb el concert solidari Drets sense fronteres, el dissabte 17 de desembre al Casal de Joves del Coll . Durant l’acte hi haurà accions reivindicatives per a la no diferenciació entre refugiades i migrades i per denunciar les actuacions dels Estats europeus davant la situació que viu la Mediterrània. En el concert acustíc i participen Oriol Barri, La Sra. Tomasa i Dj Xuli i  DJ Keké. Tot a partir de les 22.30h.

concert_stopmm_casaljoivescoll_17d16

La campanya de comunicació Casa Nostra, Casa Vostra seguirà caminant durant el 2017.