16J: Vine a fer el “Camí de refugi” per commemorar el dia de les persones refugiades

El proper diumenge 16 de juny Stop Mare Mortum us convida a una caminada de Sitges a Vilanova, amb dinar popular i concerts per reivindicar que cal aturar les morts al Mediterrani.

El 20 de juny se celebra el dia de les persones refugiades i, com cada any, Stop Mare Mortum volem que serveixi per denunciar les polítiques migratòries dels estats europeus que provoquen cada dia morts al Mediterrani, fins a convertir-lo en un gran cementiri. Reivindiquem l’aplicació de vies legals i segures per a que les persones no s’hagin de jugar la vida pel camí. Per això el proper diumenge 16 de juny organitzem el “Camí de Refugi”, una jornada que començarà a les 9.45 del matí amb una caminada de Sitges (estació de tren) a Vilanova i la Geltrú i que acabarà al Parc de Ribes Roges on hi haurà actuacions i dinar. Durant la caminada portarem les fotografies de persones desaparegudes al mar, gràcies al projecte Missing at the borders, una aliança entre diferents organitzacions de les dues ribes del Mediterrani que té per objectiu donar veu als familiars de les persones mortes o desaparegudes en el trajecte marítim per arribar a Europa.

Un cop a Vilanova es farà la performance “Muertos del Agua”, del col·lectiu A tres voces i l’actuació de Kaira percusión, un grup de percussió africana. Seguidament hi haurà dinar popular (paella vegetariana, broqueta de fruita i aigua). Acabarem la jornada amb la música cubana de “Sabor de Cuba” amb Beatriz ValladaresSanfiel i Màrius Milà i amb la barreja musical de les dues ribes de la Mediterrània de Yacine and the oriental groove.

Organitza Stop Mare Mortum Garraf amb la col·laboració de l’Ateneu Vilanoví, l’entitat cultural i esportiva GER de Sant Pere de Ribes i l’Ajuntament de Vilanova.

Detalls de l’activitat

  • Ger: c/del Pi 25, Sant Pere Ribes
  • Ateneu Vilanoví: Plaça Llarga 19, Vilanova i la Geltrú.

El preu de la paella és de 7€ i es pot fer una aportació de 10€ solidària. Cobrem el preu de cost per facilitar la participació de tothom al dinar, sense generar benefici per l’organització.

Es segueix el GR92 durant 8.70km. El desnivell és de +86m / -94m. L’excursió és apta per a tots els públics, però alguns trams poden impressionar a les persones amb vertigen.