Comunicat Stop Mare Mortum Badalona

Compartim el comunicat de Stop Mare Mortum Badalona d’ahir per visibilitzar la situació de les dotze persones afectades per l’enderrocament d’un edifici a Badalona. Avui han passat la nit a la porta de l’Ajuntament.

Com a conseqüència de l’enderrocament de l’edifici del passatge de la Torre del barri de la Salut, dotze persones es veuen obligades a viure al carrer des d’aquesta nit.

Dos dels afectats són uns nois marroquís que vàrem acompanyar a fer la sol.licitut  d’empadronament el passat mes de setembre. La sol.licitud encara està pendent de ressolució. Els dos nois vivien en el local veí de l’edifici que s’ha d’enderrocar. Compartien el lloguer del local amb deu persones més, totes migrants. Dues d’elles, a més, estan malaltes. Totes han estat desallotjades sense haver pogut agafar les seves pertinences (roba, documentació, passaport, diners….). L’ajuntament, des d’ahir, es nega a facilitar un habitatge, adduint que no estan empadronades allà ni tenen contracte de lloguer del local.

Segons una publicació local i altres mitjans, l’ajuntament garanteix a aquestes dotze persones una solució d’emergència habitacional però, com veiem, això no s’està complint. Per aquesta raó estan obligades a viure i dormir al carrer, sense cap mena de suport.

Ahir a la tarda vam fer una assemblea amb elles per veure com les podíem ajudar. Vam mirar la possibilitat d’allotjar-les provisionalment a parròquies i entitats del barri, sense èxit. Es va acordar anar avui a l’ajuntament per intentar buscar una solució.

En la reunió d’avui s’ha sol.licitat a l’ajuntament que parli amb els bombers per a que tan aviat com sigui possible puguin entrar al local i recollir les seves coses. Mentrestant únicament demanen poder dormir sota sostre. La resposta ha sigut que només es pot garantir menjar, dutxa i targetes de transport estudiant cas per cas amb una persona de serveis socials.

Aquesta nit dormiran sota el porxo de l’Ajuntament.

Fem passar aquesta informació per visibilitzar la situació real de les persones afectades. Agraïm als mitjans de comunicació el seu interès per fer-ne el seguiment.

Seguirem informant.

Stop Mare Mortum Badalona

12-Novembre-2019