Dones migrants treballadores: cara i creu

Aquest és el tema del qual l’assemblea territorial de Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha compartit informació i reflexió amb les veïnes i veïns del barri, en el marc d’El segon dimecres de mes a la plaça de Sants.
L’activista Alma Calderón de La col·lectiva la Caracola ha parlat dels seus projectes orientats a acollir, formar i apoderar dones migrants grans, desprotegides i oblidades després de 30 o 40 anys treballant. Ubicades en un local del Raval, rescatat a l’activitat del narcotràfic, volen transformar un antic espai de violència en un espai de vida i de convivència. I denuncien l’amenaça de desallotjament tot reivindicant la defensa dels espais per un projecte social al Raval.
També hem informat i denunciat la dramàtica situació d’emergència humanitària que estan patint milers de persones refugiades a la frontera entre Grècia i Turquia, amb la passivitat i connivència de la resta d’estat de l’Europa fortalesa.
El cantautor Sergi Dantí, amb veu i guitarra, ha participat amb les lletres reivindicatives de les seves cançons.
Denunciem totes les situacions de desigualtat i vulneració de drets i, al mateix temps, encoratgem totes les dones que opten per la lluita i l’apoderament com a eines d’alliberament personal i de transformació social.

Més notícies