Siguem feministes, obrim Vies Legals i Segures!

Stop Mare Mortum ens adherim a la vaga feminista convocada pel proper diumenge 8 de març, Dia de les dones, per exigir Vies Legals i Segures d’arribada a Europa que protegeixin els drets humans i garanteixin la vida. 

Reivindiquem el feminisme que entén l’encreuament de diferents eixos estructurals d’opressió (gènere, classe social, origen cultural, orientació sexual, etc.) i denunciem les greus vulneracions de drets humans que se’n deriven. 

A tall d’exemple, hi ha més de setanta països al món que criminalitzen les relacions sexuals amb persones del mateix sexe, en alguns casos, amb la pena de mort. Durant els trànsits migratoris les dones i les nenes corren riscos afegits per motius de gènere: l’extorsió, l’explotació, la violació i l’assetjament sexual en són alguns. Avui les fronteres assassines de l’Europa fortalesa els incrementen. El dret d’asil (dret internacional) està suspès dins aquesta Europa criminal i les dones i les nenes són les que més fortament ho pateixen. Les devolucions en calent, legitimades. I les discriminacions i vulneracions de drets humans per motius de gènere segueixen produint-se als camps de persones refugiades i als països d’acollida. L’estructura racista, feixista, heteropatriarcal, capitalista i colonial imperant no perdona. 

Des de Stop Mare Mortum donem suport a la manifestació convocada per les nostres companyes #Diverses8M, diumenge a les 8.30 h a l’estació de ferrocarrils de Sarrià, que exigeix la ratificació del Conveni 189 de l’OIT per dignificar la feina de les treballadores de la llar i les cures. I ens adherim a la manifestació global organitzada per diferents col.lectius feministes que sortirà a les 17 h de la Plaça Universitat de Barcelona amb el lema #DiversesRevoltades8m i #JuntesContraLesFronteres.

Stop Mare Mortum ens trobarem a les 16.30 h a la Plaça Espanya per anar-hi caminant amb l’Espai feminista-Comitè de Vaga #8M de Sants i us animem a sortir plegades!

Il·lustració Anna Quintà