“Educar per acollir” i “Rostres de la Mediterrània” al maig

Us presentem dues exposicions que podeu visitar aquests pròxims dies a Barcelona

Els dies 14 i 15 de maig podreu trobar l’exposició “Educar per acollir” a les Cotxeres de Sants. Recull els treballs i accions de la Xarxa Educativa de Sants-Montjuïc en Suport de les Persones Refugiades sobre refugi, migracions, conseqüències dels conflictes bèl·lics… que han preparat els infants i joves dels centres educatius. També faran diverses activitats que han preparat relacionades amb aquests treballs: reflexions en veu alta sobre la guerra civil espanyola, la guerra dels Balcans, la guerra de Síria i les seves conseqüències; una explicació de la petita investigació que ha fet una alumna sobre la tasca d’Open Arms i la situació dels menors estrangers no acompanyats un cop arriben a Europa, esquetxos de l’obra de teatre “Trencadís en gris. Infants d’una guerra perduda” creada per un curs de secundària, projeccions de fotografies i vídeos, etc.

“Educar per acollir” a les Cotxeres de Sants

La Xarxa Educativa està formada per diversos centres educatius del territori i Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Treballa de manera conjunta amb els infants i joves per fomentar l’esperit crític i els valors dels drets humans, en concret, els drets de les persones migrants i refugiades.

600 infants i joves de diferents centres educatius vindran a veure l’exposició durant els matins de dimarts i dimecres (9.30-13 h) i a primera hora de la tarda (15-17 h). També podran gaudir de les diferents activitats preparades.

A la tarda (17-20 h), l’exposició estarà oberta al públic en general.

“Rostres de la Mediterrània”, oberta a la participació

“Rostres de la Mediterrània” és una proposta artística i participativa de la plataforma que recull mes de 450 rostres d’artistes gràfics de 15 països de més de 30 països d’arreu del món: reflexionen sobre la situació que viuen les  persones refugiades que intenten arribar a Europa a través de la mar Mediterrània. El nostre propòsit és arribar a posar rostre a cadascuna de les més de 35.000 persones que han perdut la vida des de l’any 2000. Un objectiu tan inabastable com esfereïdor.

Fins al 30 de maig pots veure una mostra de  60 obres que formen l’exposició Centre Cí­vic Vallvidrera-Vázquez Montalbán.

Us animem a que recorregueu l’exposició i participeu! Descarregueu aquí la imatge base, https://www.facebook.com/104409936571… i envieu el vostre Rostre a art.stopmaremortum@gmail.com.