Localització

ZOOM
plataforma online
Categoria

Recent Comments

No s'han trobat comentaris.

Data

Dilluns 30 març 2020
Expired!

Hora

18:00

CONVERSA ONLINE: Fronteres, drets i coronavirus.

[CAT]

Què passa amb les persones en moviment?

A principis del mes de març Turquia obria les seves fronteres i empenyia a totes aquelles persones a qui fins ara havia tingut bloquejades al seu país, a anar cap a Europa. Grècia decidia suspendre el dret a l’asil, recollit a l’Estatut del refugiat de la Convenció de Ginebra de 1951, un fet insòlit fins ara a Europa. La Unió Europea donava les gràcies al país grec per fer “d’escut” del continent. 

Amb tot aquest context de vulneració de drets humans, arriba la pandèmia Covid-19 a Europa i amb ella, l’anunci de tancament de fronteres. Però, les fronteres ja no estaven obertes per a tothom. Què passa ara amb les persones que intentin arribar a Europa? Quin és la situació a la frontera greco-turca? I als camps de refugiats de Grècia?

Amb tot, fa 4 anys que es va signar l’acord UE-Turquia amb el qual el país turc, a canvi de 6.000 milions d’euros, frenava les persones que a falta de vies legals i segures per accedir a Europa es veien abocades a llençar-se al mar per arribar a territori segur europeu. A les portes de renegociar l’extensió de l’acord, en quin punt ens trobem?

De tot això en parlarem el proper dilluns 30 de març a les 18h en una conversa online entre la investigadora en migracions del CIDOB, Blanca Garcés; el periodista establert a Grècia, Hibai Arbide; i el periodista establert a Turquia i autor del llibre “Sínora, historias de la frontera de Europa y de las personas que la habitan”, Andrés Mourenza. La trobada serà moderada per Agus Morales, director de la Revista 5W.

Serà una conversa online en castellà a través de la plataforma ZOOM amb el següent enllaç (https://zoom.us/j/870793227), cedit per l’Observatori del deute en la globalització (ODG), a partir de les 18h.

Aquí podeu descarregar el manual d’instruccions: Guia basica de Zoom (SMM).

 

CONVERSACIÓN ONLINE: Fronteras, derechos y coronavirus.

[CAST]

¿Qué pasa con las personas en movimiento?

A principios del mes de marzo Turquía abría sus fronteras y empujaba a todas aquellas personas a las que hasta ahora había tenido bloqueadas en su país, a ir hacia Europa. Grecia decidía suspender el derecho al asilo, recogido en el Estatuto del Refugiado de la Convención de Ginebra de 1951, un hecho insólito hasta ahora en Europa. La Unión Europea daba las gracias al país griego para hacer “de escudo” del continente.

Con todo este contexto de vulneración de derechos humanos, llega la pandemia de Covid-19 a Europa y con ella, el anuncio de cierre de fronteras. Pero, las fronteras ya no estaban abiertas para todos. ¿Qué pasa ahora con las personas que intentan llegar a Europa? ¿Cuál es la situación en la frontera greco-turca? ¿Y los campos de refugiados de Grecia?

Por otro lado, hace 4 años que se firmó el acuerdo UE-Turquía con el que el país turco, a cambio de 6.000 millones de euros, frenaba las personas que a falta de vías legales y seguras para acceder a Europa se veían abocadas a tirarse al mar para llegar a territorio seguro europeo. A las puertas de renegociar la extensión del acuerdo, ¿en qué punto nos encontramos?

De todo esto hablaremos el próximo lunes 30 de marzo a las 18h en una conversación online entre la investigadora en migraciones del CIDOB, Blanca Garcés; el periodista establecido en Grecia, Hibai Arbide; y el periodista establecido en Turquía y autor del libro “Sínora. Historias de la frontera de Europa y de las personas que la habitan“, Andrés Mourenza. El encuentro será moderado por Agus Morales, director de la Revista 5W.

Será una conversación online en castellano a través de la plataforma ZOOM con el siguiente enlace (https://zoom.us/j/870793227), cedido por el Observatorio de la Deuda en la Globalización (ODG), a partir de las 18h.

Aquí puedes descargar el manual de instrucciones: Guia basica de Zoom (SMM).