Quatre dies d’#AcampadaRefugiada davant la CE. Quatre dies de resistència

Des del dissabte 14 de maig després de la manifestació pel Dia Mundial d’Acció pels Drets dels Refugiats es va decidir plantar les tendes davant la seu de la Comissió europea (CE) a Barcelona amb l’objectiu d’evidenciar la inoperància europea davant la crisi humanitària de les persones refugiades. Aquesta acció va acabar aquest dimarts 17 de maig amb l’objectiu de continuar la lluita en altres espais.

20160516_093333_HDRDes del dissabte 14 de maig després de la manifestació pel Dia Mundial d’Acció pels Drets dels Refugiats es va decidir plantar les tendes davant la seu de la Comissió europea (CE) a Barcelona amb l’objectiu d’evidenciar la inoperància europea davant la crisi humanitària de les persones refugiades. Aquesta acció va acabar aquest dimarts 17 de maig amb l’objectiu de continuar la lluita en altres espais.

Des de Stop Mare Mortum hem donat suport a aquesta acció impulsada per les companyes Brigadistes catalanes – Eko project com una acció contundent i necessària per seguir i enfortir aquesta lluita que duem a terme diverses entitats i col·lectius catalans.

Aquí podeu llegir el COMUNICAT

L’Acampada Refugiada ha estat un espai de trobada que ha servit per construir una nova trinxera on organitzacions i entitats dels moviments socials i el teixit associatiu ens trobarem: una vegada més posem en qüestió que el model capitalista de la Unió Europea sigui compatible amb les vides dignes. L’Europa Fortalesa és una altra estratègia per mantenir el poder i els privilegis de les elits econòmiques a costa de les classes populars.

EL COMPROMÍS
Un cop assolit l’objectiu d’encendre la flama de combat contra l’estratègia de l’Europa Fortalesa i un cop evidenciada la necesitat de seguir lluitant donem per finalitzada l’acampada però la nostra lluita continua: ens comprometem a consolidar una Brigada Catalana de treball per tal de:

– Formar i informar d’esdeveniments, accions, propostes i de tota la teoria necessària per activar una pràctica política transformadora i resolutiva.

– Construir xarxes solidàries i d’intervenció tant a les zones on són les persones que intenten flanquejar l’Europa Fortalesa com als nostres pobles i ciutats on tothom té dret a tenir una vida digna.

– Formar part activa de la construcció d’una l’alternativa necessària per permetre el normal i digne desenvolupament personal o social de totes les persones.

Per acabar convoquem a participar a totes les organitzacions, entitats i colectius a una setmana de lluita entorn del 20 de juny, dia de les persones refugiades. Animem a les organitzacions polítiques tant de la institució com de fora, a les persones i col·lectius de l’àmbit cultural i artístic, a la comunitat educativa i a qualsevol persona que es senti interpel·lada, a que participi de manera activa en la setmana de lluita del 20 de juny, dia de les persones refugiades.

Les nostres xarxes socials seguiran actives per compartir la nostra lluita (que també és la vostra).

Davant la seva Europa del capital: la nostra Europa Solidària. Perquè la solidaritat és la nostra millor arma.
I davant la seva Europa Fortalesa: la nostra Europa dels pobles. perquè sols el poble salva el poble.